Skip to main content

“Esselent Solutions, een écht tech-bedrijf in Drunen, Nederland.”

Wij ontwikkelen en bouwen technische installaties voor oliescheiding en filtratie van industriële, waterige vloeistoffen. Met een jong team van enthousiaste mensen leveren wij ons materieel wereldwijd aan bijna alle grote autofabrikanten, maar ook aan grote en kleine bedrijven, welke actief zijn in de metaalindustrie.

Met veel passie voor techniek maken en leveren wij hoogwaardige producten en oplossingen. En de lat ligt hoog bij Esselent! Aan de eisen die onze klanten aan ons stellen, de hoogwaardige oplossingen die wij bieden en de bijzonder klantgerichte werkwijze kunnen wij alleen goed voldoen door continu veel van onszelf te eisen. Zo bouwen we verder aan onze mooie toekomst.

Zou je bij Esselent willen werken? Dat is mogelijk! Momenteel zijn wij op zoek naar een:

Werkvoorbereider

De functie
Als werkvoorbereider ben jij van A tot Z bij ieder project betrokken. Jij bent de spin in het web en zorgt dat alles perfect verloopt. Van inkoop tot uitvoering en evaluatie: als werkvoorbereider ben je bij elk project betrokken en schakel je continu tussen verschillende projecten.
De taken en verantwoordelijkheden binnen jouw pakket zijn:

 • Het omzetten van order- en projectinformatie naar productie
 • Voorbereiden en aanmaken van productie orders.
 • Het uitleveren van projecten met behulp van specificaties en technische ondersteuning van project-engineering en/of Product specialist.
 • Voorraadbeheer en strategisch inkopen.
 • Nauwe communicatie met zowel personeel als met leveranciers
 • Beheren inkoopprijzen

Jouw profiel
Een technische achtergrond met MBO-Techniek (WTB) of een vergelijkbare opleiding binnen de techniek. Ervaring in een technische functie binnen de industriële sector is een grote pré. Je bent in staat technische tekeningen te lezen en hierover in gesprek te gaan met de leveranciers. Qua skills heb je ervaring met plannen op het gebied van tijd, kwaliteit en efficiëntie en zorg je dat alles vooraf is geregeld en klaarstaat op de aangewezen locatie. Competenties die jou goed beschrijven zijn:

 • Probleemoplossend vermogen
 • Communicatief sterk onderlegd in het Nederlands en bij voorkeur ook in het Engels. Duits is een pré.
 • Je gaat gestructureerd en doelgericht te werk
 • De kennis om technische tekeningen en procedures te lezen, analyseren en interpreteren
 • Kennis van- of ervaring met het werken met ERP systemen

Wat krijg je hiervoor terug?
Allereerst een baan bij een zeer betrokken werkgever die ruimte biedt voor ontwikkeling en groei. Je wordt intern met veel aandacht opgeleid. Daarnaast ontvang je een uitstekend arbeidsvoorwaardelijk pakket.

Neem contact op met Marcel van Hulten, kom langs voor een kop koffie en bekijk de mogelijkheden voor een mooie baan.