Skip to main content

“Esselent Solutions,
een écht Tech-bedrijf in Drunen!”

Wij ontwikkelen en bouwen technische installaties voor olieafscheiding en filtratie van industriële, waterige vloeistoffen. Met een jong team van enthousiaste mensen leveren wij onze apparatuur wereldwijd aan bijna alle grote autofabrikanten zoals Audi, BMW en Tesla, maar ook aan grote en kleine bedrijven, welke actief zijn in de metaal- en coatingindustrie.

Met veel passie voor techniek maken en leveren wij hoogwaardige producten en oplossingen. En de lat ligt hoog bij Esselent! Aan de eisen die onze klanten aan ons stellen, de hoogwaardige oplossingen die wij bieden en de bijzonder klantgerichte werkwijze kunnen wij alleen voldoen door continu veel van onszelf te eisen. Zo bouwen we verder aan onze mooie toekomst.

Voel jij je thuis in zo’n omgeving? Op dit moment zijn we op zoek naar:

een Service Engineer.

Voor het kunnen garanderen van de prestaties van onze systemen is, net zoals bij elke andere machine of installatie, af en toe wat aandacht noodzakelijk. Aangezien de systemen zeer specifiek zijn, willen veel van onze klanten graag dat wij als specialisten onze installaties met regelmaat controleren, onderhouden en afstellen, zodat de werking in de komende perioden weer gegarandeerd is en daardoor de kans op ongemak geminimaliseerd wordt.

De service-werkzaamheden zullen deels op locatie worden uitgevoerd waarbij de meeste klanten in West-Europa gevestigd zijn. Om professioneel service op locatie te verrichten zijn er 2 factoren noodzakelijk.

 1. Als eerste, alle benodigde voorzieningen om zelfstandig de klussen te klaren. Hiervoor hebben we een volledig ingerichte service kit die alles bevat wat tijdens het uitvoeren van de werkzaamheden nodig kan zijn. (zie pagina products/service & maintenance).
 2. En als tweede, de specialist zelf. Dat is nu precies waar we jou voor gaan opleiden.

De service werkzaamheden kunnen bestaan uit:

 • Onderhouden, afstellen en testen van eigen installaties op locatie
 • Overleg met, en advies aan de klant op locatie
 • Rapportage van uitgevoerde werkzaamheden
 • Inbedrijfstelling van onze oplossingen en systemen
 • Supervisie bij installatiewerkzaamheden.

Naast de service werkzaamheden on-site (uiteindelijk een beperkt deel van de tijd) zal je je bijdrage leveren aan de assemblage & test werkzaamheden in eigen assemblagewerkplaats.

We beseffen bijzonder goed dat er geen opleiding is voor onze specifieke oplossingen en systemen. Daarom leiden we je heel graag op een praktische manier zelf op tot een van onze specialisten.

Gewenste eigenschappen en vaardigheden:

 • Algemene (technische) interesse in de metaal industrie
 • Praktisch en flexibel ingesteld.
 • Georganiseerd en gestructureerd kunnen werken.
 • Werktuigbouwkundige of Elektrotechnische achtergrond en interesse in Mechanica, Elektrotechniek en/of procestechniek.
 • Spreken/schrijven van Engelse en Duitse taal (of bereid dit te leren).

We bieden je een fijne werkplek in een gezellig team met een passend salaris, prima secundaire arbeidsvoorwaarden en alle ruimte om je verder te ontwikkelen.

Interesse? Neem dan contact op met Marcel van Hulten om een kop koffie te komen drinken en de mogelijkheden voor een samenwerking te bekijken.